Content

 

KEVIN ABBRING MET PEUGEOT 208 T16 WEER TERUG IN HET WERELD RALLYKAMPIOENSCHAP

 

 

  • Nederlands rallytalent wil zich bewijzen op wereldniveau
  • Na succesvol rallyverleden Peugeot terug in het WRC

Amsterdam, 26 september 2014 - Peugeot is onlosmakelijk verbonden met rallysport op wereldniveau, met drie opeenvolgende wereldtitels bij de constructeurs in 2000, 2001 en 2002, terwijl Marcus Grönholm in 2000 en 2002 met Peugeot wereldkampioen werd in het rijderskampioenschap. Dit jaar is Peugeot officieel teruggekeerd in het Europees Rallykampioenschap, onder andere met Nederlands rallytalent Kevin Abbring. Onze landgenoot heeft dit seizoen veel indruk gemaakt door maar liefst vier keer op kop te liggen in een rally, meetellend voor het EK. Bovendien bracht hij maar liefst 17 keer de snelste tijd op een klassementsproef op de klokken. Begin oktober staat de Rallye de France op het programma, meetellend voor het Wereld rallykampioenschap, en Peugeot Sport geeft Abbring de kans om zich op wereldniveau weer te bewijzen. Overigens een terugkeer voor onze landgenoot in het WRC, want hij was al eerder actief in het wereldkampioenschap.

Rallye de France

De Rallye de France wordt van 3 t/m 5 oktober verreden en kent 18 klassementsproeven met een lengte van in totaal 303,63 kilometer. Het servicepark is, voor de vijfde maal, gevestigd in de historische stad Straatsburg, vlakbij de grens met Duitsland en aan de voet van de Vogezen. De proeven zijn zeer afwisselend, met langzame en snelle stukken, terwijl wisselvallige weersomstandigheden voor de nodige verrassingen kunnen zorgen. Optimale concentratie van de rijders en navigatoren is dan ook een eerste vereiste. Kevin Abbring is in 2010 ook in dit evenement aan de start verschenen, maar veel proeven zullen voor hem, net als voor alle deelnemers onbekend terrein zijn, want maar liefst de helft van het aantal wedstrijdkilometers is dit jaar volledig nieuw.

Seizoen 2014

Hoewel Abbring dit seizoen de nodige tegenslagen heeft gekend, kijkt hij toch tevreden terug op de tot nu toe verreden rally’s. “Je weet dat er in zo’n eerste jaar van een totaal nieuwe rally-auto het nodige nog doorontwikkeld moet worden,” zegt Abbring aan de vooravond van zijn eerste rally met de Peugeot 208 T16 in het Wereld Rallykampioenschap. “Maar we hebben aan kunnen tonen dat de auto veel potentieel heeft, omdat wij in vier rally’s op kop hebben gelegen. Uiteraard kijk ik er, met mijn navigator Sebastian Marshall, erg naar uit om weer aan de start te komen van een WK-rally.”

Omdat Abbring dit jaar voor het eerst aan de start komt van een WRC-rally zal hij een hoog startnummer krijgen. Daardoor zal hij de eerste dag veel last hebben van modder en zand op de weg, opgeworpen door de deelnemers die hem vooraf zijn gegaan en de bochten afsnijden.

Deze week heeft Abbring op het eiland Corsica nog een uitgebreide test afgewerkt om de Peugeot optimaal te prepareren voor de Rallye de France, een asfalt set-up die is afgesteld voor verschillende soorten wegdek.

Rally de France past goed in het ontwikkelingsprogramma van Peugeot; bovendien is het evenement uiteraard de thuisrally voor het Franse merk.

Peugeot en het WRC

Met de terugkeer van Peugeot in het WRC wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de succesvolle autosportgeschiedenis van het merk. Van 1999 tot 2003 werden vele successen behaald met de Peugeot 206 WRC. De auto bezorgde het team weer de successen die het in de jaren tachtig had met de Peugeot 205 Turbo 16 met drie opeenvolgende wereldtitels bij de constructeurs en twee rijderstitels. In totaal werden 24 WK-rally’s gewonnen. In 2004 en 2005 werd de Peugeot 307 WRC ingezet, waarmee drie WK-rally’s winnend werden afgesloten.Na 2005 trok Peugeot zich als officieel fabrieksteam terug uit het WK Rally.

Wanneer Kevin Abbring op 3 oktober het startpodium afrijdt in Straatsburg zal dat voor Peugeot Sport een heel speciaal moment zijn.

 

Peugeot Nieuws

308 GTI Racing Cup ! » Lees meer ...

308 GTI in twee smaken: pittig en extra gepeperd! » Lees meer ...

Peugeot 308 GTI komt! » Lees meer ...

Peugeot 308 R Hybrid 500PK » Lees meer ...

Kevin Abbring verlaat Peugeot » Lees meer ...

< Archief >

Waar gaat 't over

Site Nieuws

Logboek... » Lees meer ..

Ma 2 Juni 2014 : Alle mooie plaatjes van 2014 staan nu in de Gallery ...

Vr 29 Mei 2014 : Foto's 2001 en 2002 zijn nu compleet in de Gallery.

Wo 28 Mei 2014 : Foto's 1990 / 91 / 99 en deels 2001 toegevoegd ...

Di 27 Mei 2014 : Foto's 1989 ! toegevoegd ...

< Archief > 

de Nieuwe Pen ?

Zoals jullie weten is ons Clubblad 'Action' eind 2012 ter ziele gegaan ; het uitgeven van zo'n mooi Clubblad werd niet alleen kostentechnisch lastig maar ook het vinden van een Redactie die 3 / 4 keer per jaar een Clubblad uit kon en wilde brengen was niet eenvoudig. Helaas, einde Clubblad, dus ...

Maar er is hoop ! als alles verloopt als gepland heeft het Bestuur per half 2014 een nieuwe Redacteur gevonden die dit onderste deel van onze mooie nieuwe Website gaat vullen met ...

» Lees meer ... 

Achter lees meer