GTi Club Info

Clubinfo Peugeot GTi Club Nederland :

In tegenstelling tot wat onze naam doet vermoeden zijn niet alleen GTi - rijders welkom, maar alle sportieve Peugeot - rijders. Denk daarbij, naast de GTi aan de CTi, Cabrio 2.0, XSi, Rallye, Sport, GT, Féline en RC versies. Een volledige lijst vind je onder aan deze pagina ; criterium hierbij is dat de sportieve Peugeot onder de categorie 'Hot Hatch' of 'Hot Cabrio' moet vallen.

een deel van de leden bij de viering van het 30 jarig bestaan van de Peugeot GTi Club Nederland in Heusden
 

Gratis Forumlid worden ? Klik dan hier  . . . . . . . . . .. . . . .. . . Clublid worden? Klik dan hier

Wat is de Club ?
In 1988 is de Peugeot GTi Club Nederland opgericht door Frank Schroer, garagehouder in Neede en groot Peugeot GTi liefhebber. De toeloop van clubleden was direct al groot, maar de Club is door de jaren steeds groter geworden. Gebleven is echter de gezelligheid !
De basis van de Club staat nog steeds, alles draait om gezelligheid, enthousiasme, delen van kennis, elkaar helpen en samen naar meetings gaan. Vanaf het begin is de Peugeot GTi Club Nederland altijd een echte actieve rijdersclub geweest, waar sportiviteit altijd hoog in het vaandel staat. We hebben het steeds over een Club, officieel echter is de Peugeot GTi Club Nederland vanaf de start in 1988 al een officieel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven Vereniging.

De Club is sinds het in de lucht gaan van de internetsite in december 1999 snel gegroeid. Het ledental steeg van 80 naar ruim 350 in september 2007. Met omstreeks 2004 zelfs een piek van bijna 450 clubleden. Met het ouder worden van onze leeuwtjes is het aantal leden ook teruggelopen ; maar in 2013 was het ledental nog altijd boven de 200.

Het idee om via het Internet informatie te verstrekken en uit te wisselen werpt dus zijn vruchten af. In 2004 werd een nieuwe website en nieuw forum in gebruik genomen. Aangezien stilstand zeker op internet achteruitgang is, is in maart 2009 de website vervangen door een verbeterde, modernere en beter beheerbare versie. In een nieuw modern jasje gestoken en voorzien van de laatste forum versie was dat een keurige, respresentatieve Website ; maar de tijd schrijdt voort en nu, 5 jaar later is het bestuur bezig de website opnieuw aan de eisen van deze tijd en de wensen van de leden aan te passen. Onze Club is ook met enige regelmaat in de media verschenen, zowel in de bladen als op tv. Autovisie, Autoweek, GTi Tuning & Design, Auto & Tuning en VPRO de Garage om maar enkele te noemen.

Wat wil de Club ?
De Club wil enthousiaste eigenaren van snelle Peugeots bij elkaar brengen. Het zijn allemaal mensen met dezelfde hobby. Dit staat dus garant voor veel plezier en leerzaamheid. Anderen brengen je op ideeën en weten oplossingen voor problemen waar jij nu mee zit. Een oplossing is dus snel gevonden. Het Forum en de Site leent zich hier ook erg goed voor.

Wat biedt de Club ?

 • Diverse toertochten met verschillende kaartleestechnieken verspreid over alle delen van het land. Zo hebben we o.a. toertochten in in het zuiden, midden, noorden en westen van het land. Iedereen krijgt een routebeschrijving ( TomTom of Garmin bestand, tekst, kaart, bol-pijl, of foto's ) en als het goed is komt iedereen op hetzelfde eindpunt terecht. Het is hier dus duidelijk niet de bedoeling om de snelste te zijn !
 • Ieder jaar een avond ( 2 uur ) Circuit Park Zandvoort : voor deze dag wordt een nader bekend te maken eigen bijdrage gevraagd.
 • Korting bij diverse bedrijven op vertoon van je Clubpas. Kijk voor de bedrijven waar je korting krijgt bij Sponsors.
 • Het weekend Duitsland met bezoek aan de Nürburgring. We bevinden ons dan een lang weekend in een vakantiepark in de nabijheid van de Ring in de Duitse Eifel. We rijden twee toertochten ( één op zaterdag en één op zondag ) in de omgeving en bezoeken zo vaak mogelijk de Ring. Meer informatie over dit weekend kun je vinden in onze Agenda
 • Een gratis kentekenplaathouder met daarop het internetadres bij inschrijving als lid van de Club.
 • Een Clubsticker zit ook in het welkomstpakket.
 • Toegang tot een aantal onderdelen op het forum welke alleen voor leden toegankelijk zijn, waaronder de evenementen van de Club.
 • Het kunnen aanmaken van je eigen fotogalerij op de site.
 • Het kunnen uploaden van foto's van je project(en) en van meetings van de Peugeot GTi Club naar de clubsite.

Iedereen kan lid worden van de Club ?
Lidmaatschap van de Peugeot GTi Club Nederland staat open voor iedereen echter deelname aan Evenementen van de Club is uitsluitend mogelijk met één van de volgende sportieve Peugeot - uitvoeringen :

 • 106 GTi, XSi, Rallye, 1.6 Sport, S16
 • 205 GTi, CTi, Rallye, Gentry, Griffe, Turbo16
 • 206 GTi, GT, S16, RC, CC ( met 2.0 16V motor )
 • 207 RC, Féline, Le Mans, CC ( met 1.6 16 Turbo motor )
 • 208 GTi
 • 306 GTi, XSi, S16, 2.0 Cabrio
 • 307 XSi, Féline, CC (met 2.0 16V 177pk motor)
 • 308 GTi
 • 309 GTi, GTi 16V
 • RCZ

Uitvoeringen met een diesel worden niet toegelaten.

* speciale uitvoeringen zoals Dimma, FST, Le Mans en Gutmann zijn toegelaten zolang de basis maar een GTi-achtige is zoals hierboven beschreven.

Om te zien hoe de verdeling van de verschillende auto's over de Club er op dit moment uit ziet klik hier.

Kost me dat, lid worden van de Club ?

De contributie bedraagt € 50,- per kalenderjaar.  De contributie wordt jaarlijks na de Algemene Ledenvergadering ( meestal eind Januari / begin Februari ) automatisch geïncasseerd. Hiervoor krijg je :

 • Toegang tot een schat aan kennis en historie aangaande de Peugeot GTi Club via ons Forum
 • Korting bij diverse bedrijven
 • Gratis deelname aan toertochten
 • Deelname aan grote activiteiten tegen een kleine vergoeding.
 • Eén kentekenplaathouder met internetadres van de club.
 • Een Clubsticker
 • Mogelijkheid tot aanschaffen van clubgoodies en clubkleding
 • Toegang tot een aantal onderdelen op het forum welke alleen voor leden toegankelijk zijn.
 • Het kunnen aanmaken van je eigen galerij op de site.
 • Het kunnen uploaden van foto's van meetings van de Peugeot GTi club naar de clubsite.

Hoe word je lid van de Club ?

Ben je geinteresseerd ? Schrijf je dan in bij onze Club ; vul hiervoor het inschrijfformulier hieronder in en stuur het op. Met dit inschrijfformulier machtig je de Club tevens om jaarlijks de contributie van je rekening af te schrijven. Op het moment dat we jouw inschrijfformulier ontvangen hebben mag je je lid van de Club noemen. Binnen korte tijd zul je dan een informatiepakket ontvangen met o.a. de kentekenplaathouder en een clubsticker en wat algemene informatie over de Club. Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot de Club stuur ons dan gerust een mail.

Tijd om lid te worden ! Ga hier naar het Inschrijfformulier !

Je bent van harte Welkom !

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Peugeot GTi Club Nederland,
Frank van der Rest, Voorzitter

Peugeot Nieuws

308 GTI Racing Cup ! » Lees meer ...

308 GTI in twee smaken: pittig en extra gepeperd! » Lees meer ...

Peugeot 308 GTI komt! » Lees meer ...

Peugeot 308 R Hybrid 500PK » Lees meer ...

Kevin Abbring verlaat Peugeot » Lees meer ...

< Archief >

Waar gaat 't over

Site Nieuws

Logboek... » Lees meer ..

Ma 2 Juni 2014 : Alle mooie plaatjes van 2014 staan nu in de Gallery ...

Vr 29 Mei 2014 : Foto's 2001 en 2002 zijn nu compleet in de Gallery.

Wo 28 Mei 2014 : Foto's 1990 / 91 / 99 en deels 2001 toegevoegd ...

Di 27 Mei 2014 : Foto's 1989 ! toegevoegd ...

< Archief > 

de Nieuwe Pen ?

Zoals jullie weten is ons Clubblad 'Action' eind 2012 ter ziele gegaan ; het uitgeven van zo'n mooi Clubblad werd niet alleen kostentechnisch lastig maar ook het vinden van een Redactie die 3 / 4 keer per jaar een Clubblad uit kon en wilde brengen was niet eenvoudig. Helaas, einde Clubblad, dus ...

Maar er is hoop ! als alles verloopt als gepland heeft het Bestuur per half 2014 een nieuwe Redacteur gevonden die dit onderste deel van onze mooie nieuwe Website gaat vullen met ...

» Lees meer ...