Toegelaten Types

... en met een niet Toegelaten Type naar een meeting ...

Op de Algemene Ledenvergadering van 1 Febuari 2014 hebben de leden besloten dat iedereen lid kan worden van de Peugeot GTi Club Nederland, echter dat deelname aan een Evenement van de Club is voorbehouden aan de in het Huishoudelijk Reglement genoemde types Peugeot. Voor de duidelijkheid vermelden we die hieronder nog even :

•    106 GTi, XSi, Rallye, 1.6 Sport, S16
•    205 GTi, CTi, Rallye, Gentry, Griffe, Turbo16
•    206 GTi, GT, S16, RC, CC (met 2.0 16V motor)
•    207 RC, Féline, Le Mans, CC (met 1.6 16 Turbo motor)
•    208 GTi
•    306 GTi, XSi, S16, 2.0 Cabrio
•    307 XSi, Féline, CC (met 2.0 16V 177pk motor)
•    308 GTi
•    309 GTi, GTi 16V
•    RCZ (met 1.6 THP motor)

Uitsluitend uitvoeringen met een benzinemotor worden toegelaten tot deelname aan Evenementen van de Club ; speciale uitvoeringen zoals Dimma, FST, Le Mans en Gutmann zijn toegelaten zolang de basis maar een GTi-achtige is zoals hierboven beschreven.

Nu kan het natuurlijk een keer gebeuren dat je naar een meeting wilt komen, maar je toegelaten type Peugeot nog niet klaar is. Daar hebben we alle begrip voor maar we willen ook weer niet dat we als Peugeot GTi Club een meeting organiseren waar uiteindelijk slechts een klein deel van de deelnemende auto's een toegelaten type is. Dus hebben we daarvoor de volgende regel bedacht :

1x per jaar is het toegestaan aan een door de Peugeot GTi Club Nederland georganiseerd evenement deel te nemen met een niet toegelaten type ; voorwaarde is dat je dit minimaal een week vóór het Evenement per e-mail of PB, met opgave van reden, meldt bij de voorzitter. We verwachten dat je vóór je jouw verzoek indient eerst probeert om zelf te regelen dat je met een ander Clublid mee kan rijden tijdens het evenement. Je kunt dan bijvoorbeeld met je niet toegelaten auto naar het evenement komen en daar instappen bij een ander Clublid in haar / zijn wel toegelaten type Peugeot.

Een geldige reden kan zijn dat je Peugeot momenteel geschorst is in verband met restauratie. Of je hebt alleen maar een toegelaten Peugeot clubracer die niet langer geschikt is voor straatverkeer. Of er zijn medische redenen. Geen goede reden is dat je bijvoorbeeld met de leaseauto of andere niet toegelaten Peugeot wilt komen omdat de rijkosten hiervoor goedkoper uitvallen. Dit uitzonderingsverzoek is dus altijd ter beoordeling van het Bestuur. Het is geen in de statuten, reglementen of huisregels opgenomen regel, dus bij misbruik kan het bestuur ten alle tijden besluiten om het beleid weer te wijzigen of deze uitzondering weer te laten vervallen !

 

Op de Ledenvergadering van 21 Februari 2016 heeft de vergadering besloten dat het Bestuur op individuele basis uitzonderingen mag en kan maken om een auto die niet is opgenomen in de bovenstaande toegelaten types toch deel te laten nemen aan evenementen van de Peugeot GTi Club Nederland. Een eerste voorbeeld hiervan is de Peugeot Partner met 306 GTi motor en onderstel van Clublid Richard Brevet. Verzoeken om voor een uitzondering in aanmerking te komen kunnen, voorzien van redenen en documentatie worden opgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De betreffende auto dient in ieder geval een Peugeot te zijn en door een Peugeot benzinemotor voortgedreven te worden.
 

met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Peugeot GTi Club Nederland
Frank van der Rest, voorzitter

Peugeot Nieuws

308 GTI Racing Cup ! » Lees meer ...

308 GTI in twee smaken: pittig en extra gepeperd! » Lees meer ...

Peugeot 308 GTI komt! » Lees meer ...

Peugeot 308 R Hybrid 500PK » Lees meer ...

Kevin Abbring verlaat Peugeot » Lees meer ...

< Archief >

Waar gaat 't over

Site Nieuws

Logboek... » Lees meer ..

Ma 2 Juni 2014 : Alle mooie plaatjes van 2014 staan nu in de Gallery ...

Vr 29 Mei 2014 : Foto's 2001 en 2002 zijn nu compleet in de Gallery.

Wo 28 Mei 2014 : Foto's 1990 / 91 / 99 en deels 2001 toegevoegd ...

Di 27 Mei 2014 : Foto's 1989 ! toegevoegd ...

< Archief > 

de Nieuwe Pen ?

Zoals jullie weten is ons Clubblad 'Action' eind 2012 ter ziele gegaan ; het uitgeven van zo'n mooi Clubblad werd niet alleen kostentechnisch lastig maar ook het vinden van een Redactie die 3 / 4 keer per jaar een Clubblad uit kon en wilde brengen was niet eenvoudig. Helaas, einde Clubblad, dus ...

Maar er is hoop ! als alles verloopt als gepland heeft het Bestuur per half 2014 een nieuwe Redacteur gevonden die dit onderste deel van onze mooie nieuwe Website gaat vullen met ...

» Lees meer ... 

Achter Toegelaten Types